images/nopic.jpg
 1. kép letöltése

 2. kép letöltése

 3. kép letöltése

 4. kép letöltése

 5. kép letöltése

 6. kép letöltése

 7. kép letöltése

 8. kép letöltése

 9. kép letöltése

 10. kép letöltése

 11. kép letöltése

 12. kép letöltése

 

Városliget Café & Bar

Új éttermet terveztünk a Városligetben! Behoztuk a belső térbe a Liget izgalmas történetét és a budapesti polgári létforma hangulatát.

2012 őszén kezdődött az étteremről a beszélgetés, amikor felkérést kaptunk, hogy a városligeti Műjégpálya gyönyörű műemlék épületében elevenítsük fel 150 év gasztronómiai hagyományát. Ezt igyekeztünk a mai kor elvárásainak megfelelő designban megfogalmazni úgy, hogy a múlt és a jelen találkozzon.

Több hónapos tervezés szakasz következett, melynek során  a tulajdonosokkal együtt megfogalmaztuk az étterem célcsoportját, és azt is, hogy milyen hangulat lenne a legmegfelelőbb a vendégek számára. Különböző koncepció variációk és a többszöri helyszíni bejárás során közösen egyeztettünk a Megrendelőkkel arról is, hogy a rengeteg ablak, a nagyon attraktív és különleges környezet miatt nem próbáltunk meg egy új designt  "beleerőltetni" a környezetbe, hanem inkább behoztuk az étterembe a Városliget izgalmas történetét és a budapesti polgári létforma hangulatát.

Jó ötletnek bizonyult, hogy a Városliget nevezetes és érdekes eseményeiről a levéltári dokumentumokban is kutattunk. A gyűjtés eredményeképpen a falakra és a mennyezetre is korabeli fotó és képeslap anyag került, és végül ez lett az egyik meghatározó dekorációs elem is az étteremben.

A fekete-fehér fotók hangulatából kiindulva az étterem színkaraktere is a fekete-fehér lett, vagyis  a falakat feketére festettük, a bútorok pedig  fehérített tölgyfából készültek. A fehérített, több száz éves gerendákból készített bútorok, polcok, asztalok mind a múlt iránti tiszteletre, a kézművességre és a hagyományőrzésre utalnak.

Az étterembe válaszott tárgyak és kiegészítők a letisztult környezetbe helyezve nemcsak színesítik a teret, hanem otthonosságot próbáltunk teremteni, azt a hatást elérni, mintha csak nagyszüleink pesti otthonában járkálnánk. A tárgyakat tematikusan gyűjtöttük össze az étteremhez és az épülethez igazítva, a sport, az utazás, a kultúra és a gasztronómai témakörében.

A beépített színházi zsöllyéket először gegként szerettük volna felhasználni, de keresgélés közben rábukkantunk az eredeti, zöld bársonnyal borított nagyon kényelmes zsöllyékre. Mivel ezek a székek sokkal kényelmesebbek az átlagosnál, ezért vendégmarasztalók. Kifejezetten ajánljuk, hogy ha az étterembe látogat, üljön bele, próbálja ki! Nem mellesleg színben jól passzol a Pezsgőbár zöld tapéta színéhez.

A kis kupola terem elegáns hangulata adta magát, hogy Pezsgőbárrá alakítsuk. Ezt a könnyed esti partyk helyszínének terveztük.

Mire kialakult az étterem végleges hangulata, szinte kézenfekvővé vált, hogy mi tervezzük a teljes arculatot is. Amíg az építkezési munkák folytak, addig a grafikusunkkal megterveztük a logót, az étlapokat, az étterem egyéb nyomtatott anyagait és a weboldalt is.Referencia ajánló

 
 
 

Adamdesign Studio. Architecture.Interior.Real estate. Minden jog fenntartva 2005-2016.

Honlapkészítés, tárhely, domain, banner, webdesign, grafika