images/nopic.jpg
 1. kép letöltése

 2. kép letöltése

 3. kép letöltése

 4. kép letöltése

 5. kép letöltése

 6. kép letöltése

 7. kép letöltése

 8. kép letöltése

 9. kép letöltése

 10. kép letöltése

 11. kép letöltése

 12. kép letöltése

 13. kép letöltése

 14. kép letöltése

 15. kép letöltése

 

K Villa

A belsőépítészeti program kiindulópontja a szín és az asszimmetria kettőse, kettőssége volt. Az épület legmeghatározóbb eleme a bézs és a tölgy színből álló falburkolat. Aszimmetrikus formája mindenhol megjelenik, a nappaliban, onnan fel a lépcsőn végig haladva az emeletre, az emeleti folyosón folytatódik tovább egészen a hálószobáig.

A földszinten a bejárati ajtóval szemben posztamensre helyezett kis bonsaiok fogadnak. Nappal felülről bevilágító fényt kapnak a tetőablakokból. A bonsaiok máshol is kiemelt helyet kapnak. Ezek takarják el a dolgozó területet, a két íróasztalt.

A nappali két vége hatalmas üvegfelület, ettől a tér teljesen átlátható, elveszíti a szoba jelleget, inkább egy nagy világos, levegős térré változik. Ezt a nyitottságot fokozza, hogy  a panoráma felöli homlokzat mindkét szinten megnyílik.

Törekedtünk arra, hogy semmi sem legyen szokványos és egyenes. Az aszimmetrikus falburkolat a nappali média falán, hanem a lámpa formájában is végigfut.

A vendégfürdő uralkodó színe a fekete, ezért a csempe, a WC, a törölköző, és még a WC papír is fekete.

A nappaliból lépcsőn jutunk az emeletre, ahol a falburkolatban lévő nootokba kék ledeket helyeztünk, ez estére fényfallá varázsolja az épület oldalát. Ezek esti fényben a háztól 200 méterre, az útról is láthatók.

Az emeleten található még egy gyerekszoba, valamint a szülői háló és fürdő. Ezen a szinten található a jacuzzi is, ahonnan előtérben egy örökzöld bonsai-jal élvezhetjük az örök panorámát.

A földszintről  jutunk ki a hátsó kertbe és a medencéhez, ahol  télen-nyárom kényelmes tartózkodni. Olyan teraszt terveztünk, amely szervesen hozzá tartozik az élettérhez, kényelmesen elfér a medence, a kerti grill és játszótér.

A Spoora által tervezett ház teljes belsőépítészeti tervezését mi végeztük, kisebb szerkezeti átalakításokkal, a tervező iroda jóváhagyásával.

 

„Amikor néhány évvel ezelőtt a lakásunkhoz belsőépítészt kerestünk, az interneten kezdtük el a keresést, ahol már akkor egyértelmű választás volt a látottak alapján az Adamdesign.

A lakásunk sikeres megvalósítása után nem volt kérdés, hogy Ádám lesz az, aki a házunkat, a K villát, álmaink házát megtölti élettel, izgalommal és otthonossággal.

Ahogy beköltöztünk, éreztük, hogy az álmunkat életre keltette az Adamdesign. Köszönjük.”

TulajdonosReferencia ajánló

Labirintus, Liszt Ferenc Repülőtér

Labirintus, Liszt Ferenc Repülőtér

bővebben
 
Vanity Szépséglabor

Vanity Szépséglabor

bővebben
 
 
 
 

Adamdesign Studio. Architecture.Interior.Real estate. Minden jog fenntartva 2005-2016.

Honlapkészítés, tárhely, domain, banner, webdesign, grafika