images/nopic.jpg
 1. kép letöltése

 2. kép letöltése

 3. kép letöltése

 4. kép letöltése

 5. kép letöltése

 6. kép letöltése

 7. kép letöltése

 8. kép letöltése

 9. kép letöltése

 10. kép letöltése

 11. kép letöltése

 

River Loft

Amikor a tulajdonos megtalálta ezt a loft lakást, rögtön tudta, hogy régi álma fog megvalósulni. A Dunára és a Víztoronyra néző panoráma azonnal  megindította a fantáziáját.
Elképzelései megvalósításában örömmel vettünk részt, mert tudtuk, hogy ebben az ingatlanban hatalmas tervezési lehetőségek vannak.

A lakás egy műemlék gázgyár épületben helyezkedik el, melynek a homlokzata vakolatlan, tisztított téglaburkolat, ezért az összes belső téglaburkolatot helyreállítottuk.

A cél olyan otthon kialakítása volt, amely nyugodt és modern, amit a tiszta vonalak és a férfias színes jellemeznek. A tér kapta a főszerepet, amelybe rejtett műszaki megoldásokat és a legújabb technológiákat használtuk.

Mivel a betonfödém csak kis javításra szorult, ezért minden épületszerkezeti elemet felújítottunk és láttatunk. Még az elektromos kapcsolókat és dugaljakat is energiaoszlopokra helyeztünk, hogy ne kelljen a falba süllyeszteni. A látvány mellett a másik érv, hogy praktikusan elérhetők. A galéria üvegfalait is úgy terveztük, hogy engedje láttatni az épület szerkezet.

A lakást a kiemelt és süllyesztett terek jellemzik. A nappalit és az étkező területét dobogó különíti el. A dobogó falába könyvespolcokat rejtettünk. A nappali, a konyha és az étkező területén gyöngyházfényű vinyl burkolatot használtunk.

A szokatlan térhasználat a fürdőbe lépve tovább folytatódik, mivel a 4,5 m-es tolóajtó az üvegfal előtt elhúzva engedi be a lakót. A láttatás és könnyedség jegyében készült a fürdő fala is üvegből, amelyet szükség szerint rolóval takarhatunk. A mosdó is az átláthatóság elgondolásából került a térbe, ahol a víz egy hightech csapból érkezik a mennyezetből a mosdótálba.

Az előtér madárfészek rajzolatú tapétája egyedi tervezés, amelyet kislányaim rajzai ihlettek. A nyomtatást a tulajdonos saját nyomdájában készítettük.

A bejárat feletti üvegfolyosó, ahonnan a felső helyiségekeés a tárolókat érjük el, már nem is olyan szokatlan jelenség a mennyezeten lógó öreg motor mellett, mellyel a tulajdonos minket is meglepett.

Olyat alkottak, amit még a New York Times is érdemesnek tartott a hasábjaira venni. Köszönöm.”

Zaváczki Zoltán,BIGPRINT HUNGARY Kft.Referencia ajánló

 
 
 

Adamdesign Studio. Architecture.Interior.Real estate. Minden jog fenntartva 2005-2016.

Honlapk茅sz铆t茅s, t谩rhely, domain, banner, webdesign, grafika